ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 05.04.2024

Březnové zasedání výboru SÚS tentokrát proběhlo ráno před zahájením konference našeho územního svazu.

Výbor se kromě jiného zabýval i prodejem stávajícího vozu IVECO na přepravu ryb, jehož cenu odhadce stanovil na 681 000 korun. Zároveň probíhají jednání o koupi nového vozidla. Výbor rozhodl, že po zakoupení nového vozidla bude to stávající nabídnuto do MO SÚS za 600 000 korun.

Pan Černý podal informaci o probíhajících pracích na Strženém (nová parkovací plocha, úprava cesty), vše by mělo být dokončeno do 15. 4. 2024.

Členové výboru byli informováni o chystaném provozu nového rybníku Světlá, je připravena žádost o registraci rybníka jako provozovny chovatele a bude podána po zápisu SÚS jako vlastníka do katastru nemovitostí. Způsob provozování – v zimě lov na dírkách, pokud nebude led, tak lov muškařením a přívlačí jako na Božkově a Dvorcích. Celoroční MP provoz s placenými sms.

Rovněž bylo rozhodnuto o vybudování odstavné plochy u této vodní plochy.

Výbor schválil finanční příspěvek pro studenta Střední rybářské školy ve Vodňanech na protézu ve výši 30 000 korun. VÚS uložil jednatelce se spojit s ředitelem Střední rybářské školy a dojednat náležitosti darovací smlouvy apod.

Členové výboru se zabývali i přípravou dodatků popisů revírů a vodních ploch na rok 2025, návrhy mají MO zasílat do 31. 5. 2024. Předseda podal návrh, aby karas stříbřitý nesměl být použit jako nástražní ryba (jednomyslný souhlas). Ing. Grunt a p. Štěpnička podali návrh, aby nesměl být karas stříbřitý ani puštěn zpět do revíru (jednomyslný souhlas). Dále předseda SÚS podal návrh na zákaz lovu přívlačí na tekoucích P revírech od 1. 9. do 30. 11. s tím, že pokud MO budou chtít přívlač povolit, bude to v rámci bližších podmínek u konkrétního revíru možné. Vše s platností od 1. 6. 2024. Výbor souhlasil a následně tyto návrhy odsouhlasila i konference SÚS.

Předseda zhodnotil zkoušky na nové členy RS, konstatoval, že připravenost adeptů byla tentokrát až na dvě výjimky velmi dobrá.

Informaci z jednání Rady ČRS podal pan Zahrádka, který informoval o schválené rekonstrukci střediska Štědronín v částce přes 14 milionů Kč, SÚS dlouhodobě s rekonstrukcí nesouhlasil a hlasoval vždy proti její realizaci v tomto rozsahu. Dále informoval o schválení příspěvku ve výši 300 000 korun na protézu studenta Střední rybářské školy, když každý ÚS zaplatí částku 18 750 korun. Výbor našeho ÚS rozhodl postupovat samostatně, viz výše.

Zároveň bylo na Radě ČRS navrženo zřízení nadačního fondu při Republikové radě ČRS, který mohl pokrývat takové žádosti o poskytnutí příspěvku. Výbor ÚS konstatoval, že v tom nevidí žádný smysl, že ten, kdo chce pomáhat, tak to k tomu nepotřebuje společný nadační fond, a že SÚS má svoje nadační projekty již několik let a hodlá v nich pokračovat nadále a do žádného společného fondu vstupovat nebude.

Pan Zahrádka oznámil, že závody LRU SÚS jsou naplánovány, termínové kalendáře schváleny a průběžně se řeší detaily zajištění.

Pan Chamlar seznámil přítomné se zahájením výměny klád ohraničujících komunikaci u pískovny Písková Lhota. Dále proběhlo vysekání náletových dřevin, úklid a nyní společně s brigádníkem pracují na výrobě třecích hnízd a v neposlední řadě vyrábějí zástěny kolem mobilních WC a kontejneru.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 538 704

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS